У Хусті пройшло феєричне «Шаркань-шоу»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У Хусті пройшло феєричне «Шаркань-шоу»

Цими днями на міському стадіоні Хуста було велелюдно та весело. Більше 40 вихованців навчальних закладів міста над Тисою змагалися у запуску повітряних зміїв. Організатором заходу виступив центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

Юні змієзнавці, об’єднавши зусилля, провели справді цікаве, яскраве, незабутнє свято.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа шоу можна було побачити повітряних мультиплікаційних героїв, різні геометричні фігури, літаки, кораблики та хатинки. А поряд зі стандартними конструкціями у небі «ширяли» й паперові велетні, заввишки майже з людський зріст.

-Напередодні «Шаркань-шоу – 2014» ми провели з дітками експрес-заняття, майстер-класи, – зазначила керівник гуртка повітряного моделювання Андріана  Галай. – Маленькі «змієводи» із таких простих підручних матеріалів, як дерев’яні планочки, плівка, скотч, газети, нитки навчилися виготовити неординарні літаючі апарати. Трішки знань із аеродинаміки, технічної майстерності, «плюс» фантазія та бажання дива – і в блакитний небосхил піднімається «літак» чи «змій», зроблений власними руками.  

Запусками моделі учасники самотужки, а батьки дивувалися, як «підкоряються» великі строкаті «шаркані» маленьким дитячим ручкам.

P6041428

-На подібному шоу я не вперше, але на святі відкрила для себе багато нового, знайшла прекрасних друзів, – радісно розповіла одна з переможниць змагання Катерина Лемак. – Мені подобається цілковита свобода творчості, можливість відчути себе творцем прекрасного, адже кожна людина, бодай раз у житті, мріє, наче птаха, відчути дотик неба.

Після підведення підсумків «повітряного» конкурсу, кращих учасників було нагороджено грамотами і подарунками.

Марина Алдон

«Карпатський об’єктив»

Залишити коментар