Хустська школа мистецтв – справжня кузня талантів

Хустська школа мистецтв – справжня кузня талантів

488__640x480_shcool_art

Нещодавно  в Ужгороді відбувся обласний конкурс ансамблів малих форм та хорових колективів. За здобуття звання лауреата змагалося 111 учасників з 23 шкіл естетичного виховання області. Відрадно, що секстет учнів старших класів під керівництвом досвідченого педагога Оксани Липчей отримав головну нагороду музичного поєдинку. Крім того, дует молодших класів у складі Ярослава Ракушинця та Кароліни Борис  (клас викладача Нелі Деяк) теж виборов перше місце. Крім того, вокальне тріо у складі Дарини Пішти, Діани Фекете та Наталії Палчей (клас викладача Нелі Деяк), а також хор молодших класів і хор старших класів (кер. Оксана Личей) стали лауреатами ІІ ступеня.

Порадували вихованці Хустської творчої «альма матер» успіхами і в конкурсах музичних відділів та індивідуальних виконавців. Зокрема, Естер Мочар (духовий відділ, кер. Світлана Січ) та Сільвія Джумурат (фортепіано, кер. Тамара Нікітіна)здобули «золото», а Катерина Квачук (духовий відділ, кер. Світлана Січ)  – «срібло».

А цими днями вихованка авторської художньої школи Ласло Гайду Наталія Ковач стала переможницею обласного конкурсу образотворчого мистецтва «Легенди Карпат» (номінація живопис).

До речі, дитячий зразковий хореографічний ансамбль «Хустяночка» (керівник Ірина Гнепа) готується до участі у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографі імені П. Вірського та до Міжнародного хореографічного конкурсу в Болгарії, а вокальний ансамбль Хустської школи мистецтв (кер. Оксана Липчей) – до музичного конкурсу у Греції. Тож побажаємо нашим землякам успіхів та вдалих виступів!

Марина Алдон

 

Залишити коментар