На Хустщині діють телефонні шахраї

Hand holding smartphone

На Хустщині телефонні шахраї вигадали новий спосіб видурювання грошей

Здирники розраховують на раптовий дзвінок та шок потенційної жертви від наданої їй інформації. Телефонні здирники вдосконалюють схеми свого заробітку. Вони вигадують історії щоб налякати людей і змусити їх до швидких та непродуманих учинків.

Днями до хустського міськвідділу міліції звернувся 65-річний місцевий житель, який повідомив, що йому передзвонив невідомий чоловік представившись працівником міліції. Від невідомого чоловік почув, що його син затриманий за торгівлю наркотичними засобами, і за не притягнення його до відповідальності вимагав у нього гроші на кругленьку суму в іноземній еквівалентності. Але пенсіонер, не розгубився, та щоб перевірити інформацію одразу зателефонував сину. Як виявилось, останній знаходився на роботу, а з працівниками міліції ніякого інциденту не мав. Пенсіонер зрозумів, що телефонували шахраї та одразу повідомив правоохоронців. Наразі спритного шахрая вираховують правоохоронці.

Наразі слідчим відкрито кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до трьох років.

-Як свідчить практика, потерпілі або ж відразу передають гроші шахраям, або ж перераховують гроші через термінали поповнення телефонних рахунків. Саме так за лічені хвилини довірливі люди стають жертвами телефонних шахраїв. Якщо вам телефонують з вимогою перерахувати гроші на абонентський рахунок або ж пропонують віддати певну суму коштів за звільнення від кримінальної чи адміністративної відповідальності ваших рідних – не сумнівайтеся, це шахраї і негайно телефонуйте на спецлінію «102»- говорить начальник міліції  Василь  Турдай.

 

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС

Залишити коментар