Операція «Акциз-2014» на Закарпатті

aksizi

Операція «Акциз-2014» на Закарпатті:

детінізація та збільшення надходжень

«В межах виконання доручення заступника Міністра доходів і зборів України Володимира Хоменка щодо проведення операції «Акциз-2014» ГУ Міндоходів у Закарпатській області проводить заходи з детінізації ринку підакцизних товарів», повідомив Михайло Шукост, в.о. заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

Так, оперативниками за результатами проведених відпрацювань протягом березня – травня 2014 року перевірено 409 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами. За результатами відпрацювань вилучено з обігу 4725 пляшок горілчаної продукції з наклеєними рекламними етикетками із зображенням «Козачка».

Лише в квітні 2014 року до ЄРДР внесено відомості про вчинення 5 кримінальних правопорушень за статтями 204 та 199 Кримінального кодексу України.

Загалом в поточному році протягом активної фази операції «Акциз-2014» співробітниками слідчо-оперативних підрозділів з незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на 1 млн. 357 тис. грн. В тому числі – 376 декалітрів спирту на 239 тис. грн., 9301 декалітрів лікеро-горілчаних виробів на 676 тис. грн., 16,6 тис. пачок тютюнових виробів на суму 191 тис. грн. Також в рамках кримінальних проваджень вилучено 15613 марок акцизного податку.

Оперативниками ГУ Міндоходів у Закарпатській області у поточному році виявлено 3 підпільні цехи по виробництву фальсифікованих алкогольних напоїв, по 2 з яких кримінальні провадження відносно причетних осіб скеровано до суду.

– Проведені оперативниками заходи дозволяють убезпечити громадян від вживання неякісної, часто – небезпечної для здоров’я, продукції.  Також це суттєво збільшує надходження коштів до бюджету держави від реалізації доброякісної продукції, – зазначив Михайло Шукост.

Так, за січень-квітень 2014 року до Державного бюджету надійшло 10 млн. 801,1 тис. грн. акцизного податку та 8 млн. 294 тис. збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства. За рахунок посилення контролю за обігом та виробництвом підакцизних товарів у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року надходження акцизного податку збільшились на 1 млн. 570,5 тис. грн. або на 17%.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

 

Залишити коментар