Мистецький тріумф «Хустяночки» у Львові

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Мистецький тріумф «Хустяночки» у Львові

Цими днями у львівському театрі опери і балету пройшов регіональний етап IV-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського. Слід зазначити, що цей захід вважається найпрестижнішим танцювальним  конкурсом у державі, він є своєрідною яскравою мистецькою подією для шанувальників народного хореографічного мистецтва.

Конкурс відбувається лише раз на три роки, тож колективу, аби представити свій творчий доробок на заключному гала-концерті і здобути визнання провідних фахівців народного танцювального мистецтва, потрібно пройти впродовж року три відбіркових тури (обласний, регіональний та всеукраїнський). Цьогоріч у заході взяли участь ансамблі зі Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Волинської та Тернопільської областей.

Наш край на фестивалі представляв дитячий зразковий ансамбль «Хустяночка» під керівництвом Ірини Гнепи. На розгляд журі та глядачів колектив представив бойківський танець «Танцюймо, бойки!» та фольклорно-хореографічну композицію «Гей, Маріко, подь іграти!». Відрадно, що хустські танцюристи не тільки гідно захистили честь Срібної землі, але й у номінації «Є» (вікова категорія учасників 11-14 років) вибороли перемогу.

У коментарях судді відзначили високий художній рівень, драматургію і режисуру танців, оригінальність, виразність та емоційність хореографічних творів.

Попереду в «Хустяночки» третій всеукраїнський тур та гала-концерти, які відбудуться в Києві у жовтні – листопаді. Тож вихованці хореографічного відділу Хустської школи мистецтв, учасники творчої трупи колективу ще мають час для підготовки нових цікавих номерів, адже їхня наставниця І.А. Гнепа впевнена, що у творчої досконалості немає меж!

Марина Алдон

“Карпатський об’єктив”

Залишити коментар