Депутати Хустської міськради вшановували почесних громадян міста

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Депутати Хустської міськради вшановували почесних громадян міста

13 червня сесія Хустської міської ради пройшла доволі незвично. Крім основних бюджетних питань, внесення змін до програм підтримки сімей військовослужбовців, надання одноразової матеріальної допомоги краянам, обговорення будівництва міні-ГЕС у Нижньому Бистрому, народні обранці стали свідками вшанування тих, хто своїми вчинками, активною громадською та життєвою позицією, сприяв розбудові міста, прославляв його та примножував національні надбання.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-На жаль, у цьому році із-за напруженої ситуації у державі, святкування Дня міста із травня було відтерміновано аж до осені, а урочистості, на яких традиційно вшановуються кращі громадяни Хуста, перенесено. Тож ми вирішили нагородити почесних хустян під час чергової сесії, адже їхні надбання повинні слугувати прикладом для наслідування, а добрі справи мають пам’ятатись та бути гідно оціненими суспільством,  – підкреслив Хустський міський голова Володимир Кащук.

Хвилиною мовчання депутати та присутні на пленарному засіданні вшанували тих, кого вже немає серед живих.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

А нагороди за вагомі досягнення в галузях науки, освіти, літератури, охорони здоров’я, духовності й культури,  будівництва та житлово-комунального господарства отримали: колишній очільник міста Василь Джумурат, лікар-терапевт Андрій Палінкаш, священикиІоан Вучкан та Стефан Січ, а також ті, кому було присвоєно почесне звання у минулі роки: Василь Мондич, Томаш Орбан, Йосип Бубряк, Олена Каневська, Василь Ладані, Володимир Франко. Відзнаки було передано й рідним тих, хто став почесним хустянином посмертно (Василь Горват, Іван Губаль, Богдан Ващишин, Августин Волошин, Іван Маргітич, Іван Дочинець, Іван Магула, Олександр Сливка, Іван Калинич, Петро Снітар).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Після цього священнослужителі о. Іоан Вучкан та о. Стефан Січ благословили присутніх у залі, а народні обранці продовжили роботу в звичайному режимі.

Зокрема, з детальним звітом про виконання бюджету виступила начальник фінансового управління Марина Глеба, а із пропозицією рекомендувати фірмі-забудовнику зупинити будівництво Нижньобистрянської міні-ГЕС до завершення перевірки правоохоронними органами до народних обранців звернувся громадський активіст Роман Келемен. Депутати підтримали ініціативу громадської ради та проголосували за те, щоб звернутися до відповідних силових структур для вивчення матеріалів щодо екозагрози та законності будівництва міні-гідроелектростанції.

На цьому IV засідання X сесії Хустської міської ради VI скликання завершилося.

Марина Алдон

Залишити коментар