Звільнення – це шанс відкрити свою справу!

87090384_4763760_img_94a567dc8b915b554c2833bfa29d9096_1_

Звільнення – це шанс відкрити свою справу!

Євгенія Синюк – колишня безробітна, яка перебувала на обліку в Хустському МРЦЗ. Жінка пригадує: «Мені завжди подобалося дарувати людям гарний настрій, хотілося самореалізації, якогось креативу. Отже,  довелося  замислитися над трансформуванням своєї професійної кар’єри. Саме тоді я звернулась до центру зайнятості за допомогою».

Євгенію зацікавила інформація про можливість отримання допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Вона вирішила стати приватним підприємцем,  адже це співпало з її бажанням отримати фінансовому незалежність і можливість працювати на себе, займаючись улюбленою справою.

У процесі навчання за напрямком «Підприємництво та бізнес-планування» пані Євгенія склала бізнес-план та успішно захистила його. Потім зареєструвалася як приватний підприємець та отримала допомогу по безробіттю одноразово. І це стало початком позитивних змін у житті жінки.

Колишня безробітна орендувала приміщення в адмінбудівлі Нижньоселищенської сільської ради та відкрила відкрила кафе «Сінема». Слід зазначити, що це не просто кав’ярня, а дуже цікавий дозвіллєвий заклад, де немає дискотек, не реалізовуються алкогольні та тютюнові  вироби, та натомість проходить чимало тематичних творчих вечорів для активної молоді.  Кафе співпрацює з громадською організацією «Молот», сільським БК. Тут проходять чемпіонати з настільних ігор – більярду, тенісу, шахів, різні концерти, джазові вечори. Також для дітей є спеціальна гральна кімната з іграшками, кульками, розмальовками.  Відвідувачі можуть користуватись інтернет-послугами, насолоджуватись файєр-шоу, виступами музичних колективів.

-Втрата роботи в наш час – річ малоприємна. Людина позбавляється не тільки стабільного заробітку, але й упевненості в своїх силах, – впевнена  Євгенія Синюк. – Однак, як кажуть, усе, що робиться – до кращого. Можливо, у вас просто з’явився шанс докорінно змінити життя.

Марина Алдон

Залишити коментар