Вдалий виступ хустських «Цімбориків»

10308208_10202273605430115_805346734101963157_n

Вдалий виступ хустських «Цімбориків»

28 червня на базі Музею Івана Гончара відбувся Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль «ОРЕЛІ». На заході унікальність своїх регіональних традицій представляли діти з Хмельниччини, Київщини, Миколаївщини, Закарпаття, Черкащини та Волині.

10371981_868671149829125_7054094225646603606_n

Честь нашої області на мистецько-культурному святі представляв дитячий зразковий фольклорний гурт “Цімборики” із Хуста. Відрадно, що наші краяни показали справжню феєрію талантів і виявився кращим із-поміж інших дитячих фольклорних гуртів.

10273809_716587875070784_1210680710169096924_n

Додому вихованці фольклорного колективу повернулись із масою позитивних вражень та подякою від організаторів.

10492127_868671073162466_3400511570706383429_n

Офіційно на фестивалі місця не присуджували, та як зазначив директор Музею Івана Гончара Петро Гончар, юні хустяни  виступили найкраще, діти поводились на сцені вільно, невимушено, професійно,  їхні чудові концертні номери доповнювали прекрасні костюми та глибинний репертуар.

 

10494622_244107585786445_5658652901487642720_n

-Ми зпрезентували унікальність нашої народно-пісенної культури, дали сорокахвилинний концерт, – поділилася враженнями від поїздки керівник гурту Наталія Шимша. – Останнім номером діти заспівали закарпатську народну пісню, яка є Гімном Небесної сотні – “Пливе кача по Тисині” (солісти Богдан Ботар і Кароліна Борис). Це був Фурор! Усі присутні на фестивалі встали, слухали, плачучи. Натовп вигукував: “Слава Україні! Героям Слава!” А далі почалося щось неймовірне: інтерв’ю з провідними мас-медійниками, професійні фотосесії, фото на згадку з Міністром культури України п.Євгеном Ніщуком. Приємно також, що нам відзняли безкоштовний відеоролик. Люди підходили і дякували… Наступного дня, у неділю, ми пішли на Майдан і у пам’ять про загиблих під час трагічних подій на Грушевського та під час бойових дій на Сході заспівали “Пливе кача”…  Емоції переповнюють досі…

10516838_868668823162691_8901218761697016912_n

Слід зазначити, що це вже не перший блискучий виступ хустського фольклорного колективу на фестивалі «Орелі», а юні «Цімборики» разом зі своєю мудрою наставницею із року в рік підкорюють усе більше мистецьких висот, пропагуючи унікальну народно-пісенну культуру історичної Мараморощини.

Марина Алдон

P.S. Гурт “Цімборики” висловлює велику подяку підприємцю Андрію Борису за фінансову підтримку, завдяки якій колектив здійнив поїздку на фестиваль.

коментарів 18

  1. Дмитрий написав(ла):

    Чудово, що не дивлячись ні на яку на війну мирне населення України зберігає народні традиції, і все ще вміє по-людськи радіти і любити рідну землю.

  2. Natali написав(ла):

    Дуже гарна професійна стаття та вдала підбірка фотоматеріалу! Дякуємо автору – талановитій журналістці та поетці Марині Алдон. Подальших успіхів!!!

  3. marinashtefuca написав(ла):

    Дякую! Наталія Гаврилівна – дуже талановита вчителька, вона виховує дітей любов’ю! Дай Бог їй подальших творчих успіхів, Божої ласки та здоров’я!

  4. вуйко написав(ла):

    Самобутній талантливий автентичний дитячий гурт “Цімборики”та його керівник Наталія Гаврилівна – творять чудову справу представляючи наш край .Досліджують та передають атмосферу давніх звичаїв та пісень через сучасне покоління тим самим розкриваючи традиції Закарпаття . Дякуемо за велике бажання творити та навчати ! Дай Боже..

  5. viktoriya написав(ла):

    Дуже приємно читати про успіх наших юних і талановитих хустян. Щиро вітаю всіх участників колективу та їх керівника – викладача з великої літери! Пишаюсь тим, що представляєте нашу культуру на високому рівні! Бажаю успіхів і надалі!

  6. Мар'яна Борис написав(ла):

    Гурт “Цімборики” – це гордість нашого міста!!! Коли слухаєш їх виступи, мимоволі згадуєш забуті пісні з далекого минулого, які співали наші бабусі. А коли лунає пісня “Пливе кача по Тисині”, присвячена Героям Небесної Сотні, на очі навертаються сльози. Талановиті діти! Яскраві костюми! Майстерне володіння музичними інструментами!
    Велике спасибі Вам, дорога Наталія Гаврилівна, за те, що вкладаєте свою душу, любов і терпіння у Ваших вихованців! Нехай сонце теплом зігріває Вас, а Божа ласка дарує здоров’я, радості і сил в подальших творчих здобутках!!!

  7. marinashtefuca написав(ла):

    Дякую всім, що читаєте і спасибі Н.Г.Шимші за викладкацький талант! Вони вміє знайти ключики до дитячих сердець! Дуже приємно, що у нас є такі талановиті дітки та вчителі від Бога!

  8. marinashtefuca написав(ла):

    Додам, що Богданчик Ботар і Каролінка Борис – такі самородки, що коли я вперше почула їхні дзвінкі голоси, як вони співають, на очі наверталися сльози… Загалом талановиті всі, але на жаль, не знаю імен усіх діток. Спасибі і батькам за такі яскраві сонечка на мистецькому небосхилі нашої держави!!!!

  9. Мар'яна Борис написав(ла):

    Від імені батьків висловлюємо велику подяку за об’єктивну оцінку малесенького таланту наших діточок! Нехай і надалі розквітає гурт “Цімборики” та фольклорним співом приносить радість людям!!!

  10. Олександра написав(ла):

    Як мама маленького “цімбори” також хочу висловити величезну вдячність Наталії Гаврилівні за її мудрість, терпіння, любов до дітей, за таку безмежну відданість своїй справі. За те, що наші діти, в багатьому завдяки музиці, вчаться любити та цінувати культуру Закарпатського краю та рідної Батьківщини.

  11. Вікторія Манайло-Приходько написав(ла):

    “Цімборики” мають надзвичайно позитивну енергетику. Не дивуюся, що слухачі у Києві плакали. Не дивуюся, що”Цімборіки” виявилися кращими серед фольклорних колективів. Думаю, що не помилюся, якщо скажу, що Наталка, як керівник, зуміла розкрити талант кожної дитинки. Дітки так природно і органічно овходять у образ, настільки невимушено, легко виспівують складні архаїчні, чи сучасні мелодії, що здається вони тільки у цьому живуть. 🙂 Хоча, я знаю, за цим стоїть велика робота. Та і не тільки робота, а і велика любов. Любов Наталки до дітей, до народної музики, любов діток до своєї творчості, до мелодій своїх предків. А ця любов породжує фольклорні шедеври, чіпляє за душу. Дякую, “Цімборики” 🙂

  12. Наталія написав(ла):

    Гурт “Цімборики” окунає нас в минуле наших предків,слухаючи їх ти немов поринаєш в минулу епоху. Завдячуючи їхньому талановитиму керівникові Наталії Гаврилівній, яка навчила їх такої майстерності. Завдяки її терпінню,любові,мудрості ми маємо таких надзвичайно талановитих дітей.

  13. Іванна Ваданюк написав(ла):

    Щиро вітаю гурт “Цімборики” з шаленим успіхом)))!!! Ви молодці, так тримати) Наталія Гаврилівна- це вчитель від Бога, дякуючи цій прекрасній людині діточки мають таку чудову можливість розвиватись, виступати і вдосконалювати свої таланти…ви даруєте всім МЕГАПОЗТИВ)))!!!! Бажаю вам подальшого процвітання, багато шанувальників, щастя, радості і успіхів!!)

  14. marinashtefuca написав(ла):

    Дівчатка, Наталія Гаврилівна – моя сусідка. І я горджуся, що знаю її! Вона – завжди усміхнена і привітна, чарівна і симпатична, а ще – дуже мудра, виважена і толерантна людина!

  15. IrenePo написав(ла):

    Молодці! Приємно, що такі талановиті діти представляють наш край. Ім дуже пощастило з їхньою наставницею, Наталією Шимшою. Свого часу Наталя Гаврилівна відкрила і мені чудовий світ музики, радію успіхам іі вихованців. Бажаю подальших перемог і здоров’я,творчого довголіття дорогій Наталії Гаврилівні!!!

  16. Nagy Klára написав(ла):

    Сердечно вітаю всіх учасників гурт “Цимборики” з великим успіхом! Душа радіє за бувшу колегу, Наталію Гаврилівну. Дай Бог їй міцного здоров”я, сили, наснаги в дальнішій творчій. не легкій роботі, всім нам на радість!

  17. Natali написав(ла):

    Дякуємо Богу за можливість здійснити цю поїздку, милим друзям – за теплі слова, батькам – за талановитих діток, високопрофесійній журналістці п.Марині – за гарну публікацію! Миру, злагоди, здоров”я, наснаги!

  18. Natali написав(ла):

    Окрема подяка п.Андрію Борису за надану фінансову підтримку! Це інтелігентна, творча, обдарована людина, яка, крім іншого, розуміється на хореографії, музиці, шоу-бізнесі, спорті… Нехай, Андрійку, береже Тебе і Твою родину Господь у щасті і здоров”ї !

Залишити коментар