Звільнення – це шанс відкрити свою справу!

87090384_4763760_img_94a567dc8b915b554c2833bfa29d9096_1_

Звільнення – це шанс відкрити свою справу!

Євгенія Синюк – колишня безробітна, яка перебувала на обліку в Хустському МРЦЗ. Жінка пригадує: «Мені завжди подобалося дарувати людям гарний настрій, хотілося самореалізації, якогось креативу. Отже,  довелося  замислитися над трансформуванням своєї професійної кар’єри. Саме тоді я звернулась до центру зайнятості за допомогою».

Євгенію зацікавила інформація про можливість отримання допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Вона вирішила стати приватним підприємцем,  адже це співпало з її бажанням отримати фінансовому незалежність і можливість працювати на себе, займаючись улюбленою справою.

У процесі навчання за напрямком «Підприємництво та бізнес-планування» пані Євгенія склала бізнес-план та успішно захистила його. Потім зареєструвалася як приватний підприємець та отримала допомогу по безробіттю одноразово. І це стало початком позитивних змін у житті жінки.

Колишня безробітна орендувала приміщення в адмінбудівлі Нижньоселищенської сільської ради та відкрила відкрила кафе «Сінема». Слід зазначити, що це не просто кав’ярня, а дуже цікавий дозвіллєвий заклад, де немає дискотек, не реалізовуються алкогольні та тютюнові  вироби, та натомість проходить чимало тематичних творчих вечорів для активної молоді.  Кафе співпрацює з громадською організацією «Молот», сільським БК. Тут проходять чемпіонати з настільних ігор – більярду, тенісу, шахів, різні концерти, джазові вечори. Також для дітей є спеціальна гральна кімната з іграшками, кульками, розмальовками.  Відвідувачі можуть користуватись інтернет-послугами, насолоджуватись файєр-шоу, виступами музичних колективів.

-Втрата роботи в наш час – річ малоприємна. Людина позбавляється не тільки стабільного заробітку, але й упевненості в своїх силах, – впевнена  Євгенія Синюк. – Однак, як кажуть, усе, що робиться – до кращого. Можливо, у вас просто з’явився шанс докорінно змінити життя.

Марина Алдон

Допомога армії – одне з першочергових завдань закарпатців

x_4e20d353

Допомога армії – одне з першочергових завдань закарпатців

Досі не вщухають воєнні дії на території України, досі доводиться з дня на день нашим хлопцям воювати з ворогом, відстоюючи інтереси нашої країни, відстоюючи можливість наших дітей дихати чистим повітрям свободи й не знати страшного слова «ВІЙНА».

Досі доводиться матерям військових жити зі страхом в серці, з хвилюванням за життя синів, але з гордістю, що виховали справжніх героїв, спроможних навіть ціною власного життя рятувати тисячі мирних людей. Ця війна зачепила кожного та згуртувала всю Україну – всі ми, із завмиранням серця ловимо випуски новин, слідкуємо за розвитком АТО й переживаємо за тих, у чий дім прийшла біда.

Без сумніву, проймаєшся гордістю за тих українських вояків, котрі вірні військовій присязі, не стають на коліна перед знахабнілими російськими агресорами, з останніх сил намагаються боронити техніку, життя та спокій мирних жителів у зоні АТО.

Слава Богу, що на двадцять четвертому році Незалежності до нас, нарешті, “дійшло”: будь-яка революція чогось варта, коли вона вміє захищатися. Збагнув це й український народ (принаймні – в переважній своїй більшості). Тому гасло “Народ і армія – єдині!” – це вже не просто слова, а усвідомлена і владою, і суспільством об’єктивна реальність. Тисячі, якщо не мільйони співгромадян намагаються матеріально допомогти нашим Збройним Силам, хоч частково надолужити те, що було бездарно розтрачено всіма українськими президентами.

Особливу повагу заслуговують громадяни, готові реальними справами на практиці допомагати нашій армії. Адже не секрет, що державного фінансування і в мирний час не вистачало, а зараз – і поготів. Військові потребують всього – від бойових машин до банальних побутових речей.

Не лишаються осторонь і підприємці, громадські організації Закарпаття, депутати рад різних рівнів. Депутат Закарпатської обласної ради Степан Деркач взяв активну участь у забезпеченні військовослужбовців. Сьогодні він передав для потреб військовослужбовців 100 спальних мішків та п’ять тисяч пляшок мінеральної води.

Командування Закарпатського ОВК сподівається, що до меценатської ініціативи депутата Степана Деркача, по підтримці військових, які зараз виконують важливі для держави функції, долучаться й інші краяни-патріоти.

 

“Дзеркало Закарпаття”

На Хустщині дільничний затримав любителя наркотичного «кайфу»

0b312c560ad95f748d3bc98348ca0a9f

На Хустщині дільничний затримав любителя наркотичного “кайфу”

В одному з сіл Хустського району на сусідньому городі ріс конопляний кущ, допоки він не потрапив у поле зору 34-річному непрацюючому жителю, який полюбляв у молоді роки покурювати травку.

Так, як чоловік багато часу проводив вдома, то вийшовши одного дня в огород побачив  у сусіда, що в нього заростях росте «екзотичний» кущ. Підійшовши до нього близенько чоловік впізнав рослину, і викопаний кущ приніс  додому. Вирішив його на горищі засушити, а потім цю рослину використовувати у своє задоволення.

Коли кущ добре підсох чоловік вирішив його порізати на дрібні шматочки та скласти в поліетиленовий пакет, і час від часу трохи кайфонути. Як рідні його не благали щоб він цю справу кинув, але чоловік на їхні прохання відмахувався рукою. Він мовляв, що курити коноплю буде рідко тільки  для підняття настрою. А щоб переконатися що це дійсно травка, чоловік вирішив перевірити на собі, і відчув її присмак, що це дійсно конопля, і цей дармовий «подарунок» природи вирішив залишити у себе.

Старший дільничний інспектор міліції  майор міліції Віктор Войнагій, отримав оперативну інформацію , що на його обслуговуючій дільниці один із мешканців у себе вдома тримає висушену коноплю готову до вживання.

Згідно ухвали рішення суду правоохоронцями у будинку чоловіка, було проведено обшук під час якого знайшли в пакеті висушену коноплю.

Під час спілкування з людиною  правоохоронцям стало відомо, що він знав що наркотичні засоби зберігати заборонено, і за це передбачено кримінальну відповідальність, але вважав, що коноплю він буде використовувати лише для власних потреб.

Слідчим дану подію внесено до Єдиного реєстру за ст. 309 ч.1 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального Кодексу України. Долю любителя кайфу буде вирішувати суд.

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС