Правоохоронці Хустщини поспілкувались із краянами, що мають вади слуху

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Правоохоронці Хустщини поспілкувались із краянами, що мають вади слуху

За ініціативи начальника УМВС України в Закарпатській області  Сергія Шаранича та начальника Хустського МВ УМВС Василя Турдая в клубі УТОГ, було організовано «круглий стіл» в якому взяли участь інваліди з вадами слуху та правоохоронці.

Оскільки членами клубу є переважно дорослі люди, то участь взяли начальник сектору кадрового забезпечення Володимир Вулкан, начальник ВДАІ (з обслуговування м.Хуст та Хустського району) УДАІ УМВС України в Закарпатській області Іван Ізай, начальник сектору дільничних інспекторів міліції Василь Сливка, начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Юрій Липчей та старший інспектор міграційної служби Володимир Бабець. Правоохоронці та учасники спілкувались за допомогою сурдоперекладача.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Круглий стіл» відкрила керівник організації Ірина Везир, яка і представила гостей-правоохоронців.  Першим до слова приступив Володимир Вучкан, який розповів про діяльність міліції та про чисельність особового складу. Потім до слова приєднався начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Юрій Липчей, який розповів про кримінальну відповідальність серед неповнолітніх та як уберегти своїх дітей від злочину.

Більш жвавою вийшла розмова між правоохоронцями та учасниками на такі теми, як: приписка та виписка з будинку; зміна прізвища; подвійне громадянство; заміна посвідчення водія; отримання додаткових категорій на право володіння транспортними засобами; порядок реєстрації автомобіля в МРЕО; терміни отримання закордонного паспорту та інше. На всі ці та інші питання відповідали Іван Ізай та Володимир Бабець.

А щоб людям з вадами слуху з правоохоронцями було комфортніше спілкуватись, Василь Сливка розповів, що правоохоронцями у мережі Інтернет розроблено сторінку у Фейсбуці під назвою: «Хустський МВ чергова частина», яка працює цілодобово. За сторінкою закріплені відповідні працівники, які систематично перевіряють звернення громадян.

За цікаву та корисну зустріч учасники клубу своїми аплодисментами подякували гостям. Після проведення заходів правоохоронці для них підготували солодкий фуршет.

Василь Турдай керівник хустської міліції, вкотре підкреслює, що міліція і народ партнери. І ми повинні вислухати та надати кожному громадянину юридичну допомогу в межах нашої компетенції.

 

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС

 

Залишити коментар