Як не стати жертвою крадіїв?

37978-1u

Як не стати жертвою крадіїв?

До чергової частини міліції по телефону «102» звернулася місцева жителька з повідомленням , про те що з її будинку викрадено гроші.

На місці події та під час огляду будинку, правоохоронцями було вилучено сліди пальців рук та встановлено, що власники будинку від вхідних дверей тримають ключ на порозі. Невідомими особами, було винесено гроші на кругленьку суму.

Очільник хустської міліції Василь Турдай, звертається до жителів Хустщини з проханням подбати про безпеку свого житла. А це надійно замикати двері, закрити вікна на будинках та сховати цінні речі в надійних місцях. Так, як , особливо «урожайним» для злодіїв є період, коли люди святкують або залишають без нагляду своє помешкання.

Щоб ваша оселя не стала предметом наступного аналізу правоохоронців, варто прислухатися до кількох простих порад, які дають міліціонери:

      Підтримуйте добрі стосунки зі сусідами. Зайва пара пильних очей ніколи не завадить.

      Не повідомляйте домашню адресу і номер телефону стороннім без потреби.

      не носіть ключі від квартири разом з документами. Втративши ключі, негайно замініть замки або ж поставте додаткові двері. Дуже необачно залишати ключі під килимком або в поштовій скриньці.

      Не зберігайте вдома великі суми готівкових грошей, не залишайте гроші і цінні речі на видних місцях. Не варто ховати гроші або коштовності у скриньках, в чайних і столових сервізах, в документах, між постільною білизною, під матрацом, під килимами – туди злодії заглянуть перш за все;

      Якщо ваш будинок «повна чаша», ви живете в достатку і хороше матеріальне становище явно помітно оточуючим, не варто вводити злочинців «у спокусу», має сенс подбати про встановлення охоронно-пожежної чи «тривожної» сигналізації. Іноді один тільки вид встановленої сигналізації відбиває у злочинців бажання ризикувати свободою.

 

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

 

 

Залишити коментар