Спортивні успіхи хустянок

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Спортивні успіхи хустянок

17 квітня у Львові пройшов відбірковий турнір в вище училища фізичної культури з вільної боротьби серед дівчат. За місця в учбовій установі боролися 80 дівчат з усіх областей України. Відрадно, що наші юні землячки, вихованки спортивної школи «Хуст-Нарцис» виступили гідно. Зокрема, у ваговій категорії 32 кг чемпіонкою стала хустинка Мар’яна Томищ, а в категорії 37 кг третє місце виборола Вікторія Міклош (НВК – вчитель В.Ю.Галай, Хустська спортивна школа – тренер І. М.Шайтілаєв) Наставники приклали чималих зусиль для того, щоб мрії спортсменок із міста над Тисою збулися.

12-15 квітня дівчата вже взяли участь у зборах навчального закладу. Приємно, що наші землячки стали студентками вишу і навчатимуться в престижному ВУЗі.

П.Поп

У Хустському міськвідділі міліції тепер можна отримати довідку про несудимість

У Хустському міськвідділі міліції тепер можна отримати довідку про несудимість

 З 17 квітня 2014 року сектором інформаційно-аналітичного забезпечення Хустського МВ УМВС України в Закарпатській області, керуючись ст.19 Закону України “Про захист персональних даних” відомості про відсутність або наявність судимості громадянам на їх запит надаються безкоштовно.

Для отримання відомостей громадянину необхідно особисто або через уповноважену ним особу (за нотаріальним дорученням) подати письмовий запит до СІАЗ за адресою : вул. 900-чя Хуста №29, м. Хуст, прохідна МВ, 1-й поверх, каб. № 38.

Прийом запитів громадян з цих питань здійснюється щоденно, крім вихідних та святкових днів, згідно з графіком :

 понеділок – п’ятниця:   

 09 :00 до 10.00

 15:00 до 16.00

Згідно ст. 16 Закону України “Про захист персональних даних”

запит задовольняється протягом тридцяти календарних днів з дня його надходження (як правило до 10 діб), при цьому мета запиту громадянином не вказується, крім випадків, установлених законом, а саме для здійснення усиновлення, встановлення опіки (піклування), створення прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу.

 При собі необхідно мати оригінал та ксерокопію документа, що посвідчує особу (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон тощо).

 Термін дії відомостей не визначається, так як вони надаються станом на дату здійснення перевірки. Він може встановлюватися установою або іншим органом, який з урахуванням її змісту приймає рішення про призначення на певні посади, надання права займатися визначеними видами професійної діяльності або скористатися іншими правами.

Хустський МВ УМВС

 

 

Михайло Ільницький згадує про Чорнобиль із власних світлин

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Михайло Ільницький згадує про Чорнобиль із власних світлин

26 квітня 1986 року – одна з найтрагічніших дат в історії людства: на четвертому блоці Чорнобильської атомної електростанції за 110 кілометрів від столиці України Києва, майже в центрі Європи, сталася аварія, яку обґрунтовано кваліфікують як найбільшу в світі техногенну й екологічну катастрофу.

Михайло Ільницький народився у 1966році в с.Руське Мокре,Тячівського району у сімї військового. Вже змалку Михайла батько виховував до дисципліни та принципіальності, порядку та порядності. Цими чеснотами він втілював у ньому дух справжнього чоловіка та достойного громадянина своєї держави.

Після навчання середньої загально – освітньої школи Михайло служив в Мукачівському прикордонному загоні. З дитинства виховуючись у військовому дусі, а також під час служби в армії хлопець твердо вирішив, що стане правоохоронцем. Батьки підтримали вибір сина, і благословили на нелегку міліцейську ниву.

Наказом начальника УМВС України в Закарпатській області молодшого сержанта міліції Михайла Ільницького, було призначено на посаду інспектора дорожньо-патрульної служби Хустського взводу.

Незабаром на Ільницького чекав новий наказ про направлення його в м. Чернобиль, для несення служби та  охорони громадського порядку. Як інспектор ДПС, зразково ніс службу на постах ВДАІ по периметру зони відчуження; супроводжував вантажні автомобілі з будівельними матеріалами, для будівництва саркофага. У радіаційній зоні Михайлу Ільницькому довелось перебувати близько півтори місяця. Сьогодні майже кожного разу при вільній хвилині Михайло Ільницький бере до рук фотоальбом, з чорнобілими фотографіями де є зображені його друзі-колеги та чорнобильська атомна електростанція.

Після «радіаційних днів» Михайло Ільницький повертається в рідне Закарпаття. Поступає в Орловську(Росія) середньо-спеціальну школу міліції. Після навчання службу продовжив у Тячівському ДАІ РВ УМВС України в Закарпатській області ; у 2007році був переведений в ДАІ та АТІ з обслуговування м. Хуст та Хустського району, а вже у 2012році був переведений до Хустського міськвідділу міліції на посаду оперативного чергового.

Наразі пан Михайло перебуває на заслуженому відпочинку та виховує трьох дітей.

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС

Мешканців Заброді непокоїть незаконна вирубка лісу

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На прийом громадян до Василя Турдая, прийшло близько три десятка громадян із Заброді

Люди прийшли з такими проблемами, як : незаконна вирубка лісу, крадіжки в селі та поділитися проблемами села побутового характеру.

Першими до полковника міліції завітали близько три десятка молодих чоловіків, які розповіли про незаконну рубку лісу. Василь Турдай вислухавши проблему селян, пообіцяв, що їхнє питання буде піднімати на сесії Хустської районної ради.

Інша жителька поцікавилися розкриттям крадіжок філіалу «Укрпошти» та присілку Сліпенький, де невідомі особи в білий день з будинку винесли гроші. Головний міліціонер розповів,що сьогодні, над цими злочинами правоохоронці наполегливо працюють, і вже є деякі напрацювання.

Потім люди розповіли про такі проблеми, як розбита дорога у селі; земельні проблеми,які виникають тут майже кожної весни та інше.

Василь Турдай каже, що владі постійно потрібно іти до людей. Цікавитися їхнім життям-буттям, допомогти порадою, добрим словом та ще й ділом не завадить. 

 

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС