Беззахисні діти потребують допомоги держави

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Беззахисні діти потребують допомоги держави

8 квітня на базі Хустської міської ради пройшов навчальний семінар за участю начальника служби у справах дітей Закарпатської облдержадміністрації Світлани Якімеліної, завідувачки сектором правової роботи, соціального захисту дітей, профілактики злочинності та правопорушень служби у справах дітей Закарпатської ОДА Мар’яни Дорожко, а також начальників та спеціалістів служб у справах дітей.

Основним питанням, яке розглядалось на заході,  було опрацювання ряду нових нормативно-правових документів стосовно дітей, які за певних обставин опинилися у складних життєвих обставинах, та потребують захисту з боку держави.

Мирослава Скляр,

начальник служби у справах дітей

Хустської міської ради

 

У Хусті почалась довгоочікувана реконструкція центру

P3270060

У Хусті почалась довгоочікувана реконструкція центру

Те, що центр Хуста сьогодні нагадує барикади, траншеї  чи залишки військового побоїща – ні для кого не секрет. Місто вже кілька років поспіль перебуває у стані підготовки до реконструкції. Краяни вже навіть потроху звикли до думки, що за естетичною насолодою від благоустрою вулиць потрібно їхати до сусідніх, менших за площею, Виноградова чи Тячева. Тож коли нарешті буде гарно і в Хусті?

-У цьому році на реконструкцію центру в бюджет закладено 15 млн. 344 тис. 600 грн., плюс 499 000 грн. на підготовчі роботи. Отже, гроші для того, щоб змінити центральну площу міста над Тисою у нас є, інша справа, що їх затримує казначейство, – розповідає заступник Хустського міського голови Іван Фетько. Торік у нас розпочалися підготовчі роботи, демонтаж дорожнього покриття. Було розібрано бруківку на тротуарах від ринкової площі до РАЦСу. Слід зазначити, що тендер на проведення реконструкції центральної частини міста виграла фірма ПБО «Тиса» (керівник Е.С.Товкан).

Але щоб надати Майдану Незалежності красивого сучасного вигляду, потрібно провести чимало інших робіт. Тож протягом березня ми вже зробили ливневі каналізаційні стоки, встановили колодязі, також під землею проходить лінія електропередач, мережа відеоспостереження. Хустською філією ПАТ «Закарпатгаз» одночасно завершено реконструкцію газопровідної мережі: замінено повністю старі металеві газові труби на нові пластмасові. Місцями труби вже засипані. Біля ринку наразі встановлено бордюри, проходить підготовка до викладення тротуарної плитки. 

Тож зі слів Івана Михайловича, центр «ремонтуватиметься» поетапно – від вулиці Пушкіна до Карпатської Січі – Рєпіна, далі від собору Кирила і Мефодія – до універмагу «Хуст». В районі собору буде встановлено великий фонтан, ще один (маленький) «розквартирується» біля кінотеатру «Тиса». Крім того, центр Хуста буде пішохідною зоною, автостоянка знаходитиметься біля центрального міського ринку, а до крамниць товари завозитимуть тільки вночі, щоб хустяни могли вільно гуляти майданом Незалежності. Також у центрі міста буде кілька зелених зон, клумби з квітами, лавиці… І, що найбільш радує, Іван Фетько висловив сподівання, що в цьому році Хуст повністю змінить своє «обличчя».

Марина Алдон

“Карпатський об’єктив”

«Карпатський об’єктив»Джерело: karpatskijobjektiv.com

 

«Карпатський об’єктив»Джерело: karpatskijobjektiv.com

Спостерігачі ОБСЄ побували у Хусті

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Спостерігачі ОБСЄ побували у Хусті

Цими днями в рамках робочої поїздки в Хусті побували спостерігачі ОБСЄ  Майкл Вокер (Канада) та Педер Бейєрхольм Ларсен (Данія). Європейські гості зустрілися з міським головою Володимиром Кащуком, щоб обговори майбутні президентські вибори. Представники місії висловили сподівання, що передвиборний процес та власне і самі вибори в Україні пройдуть прозоро, відповідно до міжнародних норм.

У свою чергу В.П.Кащук наголосив, що робота міжнародних спостерігачів під час виборчого процесу вкрай важлива. Очільник міста над Тисою також зазначив, що сподівається на плідну співпрацю задля дотримання вимог законодавства та забезпечення вільного волевиявлення громадян України 25 травня 2014 року.

Нагадаємо: 20 березня у Києві ОБСЄ офіційно відкрило місію зі спостереженням за достроковими президентськими виборами в Україні. У період передвиборної кампанії на території нашої держави працює близько сотні довгострокових спостерігачів та експертів. А у день голосування, 25 травня, за перебігом волевиявлення спостерігатимуть майже 900 представників місії.

 

Леся Медвідь