Василь Турдай розповів журналістам про затриманого Нагірного

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Василь Турдай розповів журналістам про затриманого Нагірного

7 квітня очільник Хустської міліції,полковник Василь Турдай розповів місцевим ЗМІ про розшуканого та затриманого (через більш ніж рік після вчинення ДТП) Павла Нагірного.

Нагадаємо, що 19 листопада 2012 року о 18.00 год. на окружній дорозі поблизу Хуста тодішній директор місцевої філії Закарпатгазу Павло Нагірний у стані сильного алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем Джип Mitsubishi Pajero, виїхав на зустрічну смугу та протаранив Daewoo Nexia, у якому їхали мама і троє дітей. В результаті зіткнення жінка і 7-річна дівчинка померли. Ще двох дітей (9 та 12 років) було госпіталізовано.

Доки рятували постраждалих, водій позашляховика поїхав далі. Після того, як його того ж вечора затримали правоохоронці та доставили у лікарню, він звідти втік. Знайшли Нагірного під ранок у Берегівській психіатричній лікарні. Лише через 3 дні, 23 листопада Нагірного було затримано та взято під варту на підставі підозри у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст. 286 КК України (що «тягне за собою» позбавлення волі на строк від 7 до 12 років). Проте згодом зловмисник знову опинився у божевільні. У день, коли закінчився строк «примусового лікування», винуватець  ДТП зібрав речі і пішки перетнув кордон з Угорщиною.

Тож зі слів начальника Хустського райвідділку, Павло Нагірний без зайвого клопоту опинився в сусідній державі тому, що на той час його не було оголошено в міжнародний розшук, і в Угорщину він потрапив, як турист. Завдяки співпраці з Інтерполом, наразі вирішується питання екстрадиції нашого горе-земляка.

Крім того, як зазначив полковник Турдай, довести до логічного завершення цей резонансний злочин – є справою його честі, адже саме із-за Нагірного він не пройшов люстрацію при призначенні на посаду головного міліціянта Закарпаття.

Цікаво, що хустянина угорці «вирахували» за дивних обставин. Термін дії закордонного паспорту у нього закінчився і він саме намагався зробити собі новий, але вже на інше ім’я.

Щодо того, чи потрапивши на територію України, Павло Нагірний не опиниться знову в божевільні, Василь Турдай висловив сподівання, що цього разу зловмиснику покарання вже не вдасться уникнути. А що стосується терміну, на який може бути засуджено втікача, начальник Хустського відділку РВ УМВС України в Закарпатській області сказав, що це визначатиме тільки суд.

Марина Алдон

Залишити коментар